Herman Hartman Grafisch Advies

Herman Hartman Grafisch Advies is de bedrijfsnaam voor de verschillende activiteiten van Herman Hartman. Hij beweegt zich op het snijvlak van grafische techniek communicatie. Schrijven over...  en advies over...  zijn de bijhorende trefwoorden. Onderwerpen daarbij zijn:

Digitale druktechnieken

Inzet van ICT bij workflow in de grafische techniek;

Standaardisatie ontwikkelingen;

Innovatie in techniek

Innovatie in marktbenadering.

 

 

Herman Hartman is inmiddels ruim 20 jaar actief als consultant  en freelance journalist. In die periode deed hij ervaring op met tal van nieuwe ontwikkelingen binnen de grafische markt en stond steeds in de voorhoede. Vanaf 2000 ging hij ook aan de slag voor de signmarkt, waar signmakers in die periode voor het eerst kennis maakten met de mogelijkheden van grootformaat inkjet, naast het gebruik van digitale snijplotters. Een markt die in de loop van de tijd meer raakvlakken kreeg met de grafische markt maar toch een eigen insteek heeft.

In de beginjaren stond de techniek vaak centraal nu gaat het steeds vaker over markt in relatie tot de techniek. De nieuwste trend, klanten kopen geen drukwerk meer, maar gedrukte producten, of producten waarvan print een (klein) onderdeel vormt. Het web zorgt voor herdefiniƫren van het aanbod. Er valt hier nog het nodige te ontdekken.

 

In 2013 werd de verslaggeving uitgebreid met de videoproducties, waarbij de journalistieke invalshoek zorgt dat het om meer gaat dan alleen een serie beelden.

 

Kijk ook eens op mijn recent gestarte blog LvM659.